O školi

Reč osnivača

- Cilj koji smo postavili pred sobom je da decu uzrasta od početka osnovne škole do 18 godina naučimo osnovama programiranja na njima blizak način, kao i da se upoznaju sa svim onim znanjima koja će im, sasvim sigurno koristiti i u daljem životu. Budući da su računari postali sastavni deo naših života, to je i sasvim očekivano što se sve više dece interesuje za rad sa računarima.

- Škola programiranja za decu će omogućiti deci da nauče kako funkcioniše rad u timu, kao i da savladaju veštine programiranja u različitim oblastima. Ne samo da će se, pored ostalog upoznati sa kreiranjem multimedijalnih aplikacija, već će imati prilike da kroz učenje o načinu izrade igrica i animacija, pa čak i sajtova, poboljšaju svoje logičko razmišljanje.

- Nastavni program se u potpunosti prilagođava znanjima i mogućnostima iz opštih oblasti, u zavisnosti od uzrasta zainteresovanih polaznika. Nije neophodno da imaju bilo kakvo predznanje u oblasti programiranja. Predavači sa dugogodišnjim iskustvom u IT sferi obrazovanja, i upravo zahvaljujući tome će deca imati prilike da vrlo lako savladaju znanja koja predviđa nastavni program.

- Metode nastale na najprestižnijem Američkom tehnološkom institutu MIT-u . Ova metoda stimuliše timski rad, kreativnost, maštu, interesovanje za rešavanje problema i osnovne principe programiranja.

- Radionice u okviru IT-akademije predstavljaju inovativan i interaktivan način učenja osnova kompjuterskog programiranja.

Svi su dobrodošli

- Termini održavanja kursa su usklađeni sa školskim obavezama polaznika. Radionice traju satipo vremena, jednom nedeljno. Uslov je da polaznici poznaju čitanje i pisanje latiničnog pisma!!!

Upoznajte predavače

Miljan G. Jeremić
Profesor